HomeContact
 

KINDUNOS Veiligheidskundig Adviesbureau richt zich op het terugkoppelen van ervaringen uit ongevallen en onderzoek op het gebied van de veiligheid naar het ontwerpen, het ontwikkelen en de bedrijfsvoering van transportsystemen, infrastructuur en organisaties.

De aandacht gaat daarbij uit naar de factoren en de processen die zich voor, tijdens en na een ongeval of incident kunnen voordoen. Het bedrijf begeeft zich, komend vanuit een technisch-wetenschappelijke invalshoek, op het scheidsvlak tussen wetenschappelijke methoden en de praktijk van veiligheids- en ongevallenonderzoek. Zo zijn in de loop van de tijd op verschillende niches in de markt nieuwe producten, methoden en werkwijzen ontwikkeld, zoals de methoden KINDUNOS en DOVO. Deze zijn als merknaam gedeponeerd. Kindunos verzorgt een elektronisch databestand dat de aandacht van pers en publiek voor (transport)veiligheid weergeeft; de KNIPSELKRANT.

Kindunos is een klein bedrijf en wil dat ook blijven. Daarom werkt het op projectbasis samen met bedrijven, kennisinstituten en adviesbureau's. Door de jaren heen heeft Kindunos regelmatig met dezelfde partners gewerkt. Uit deze samenwerking is met DHV Milieu en Infrastructuur te Amersfoort een Associate Partnership ontstaan. Kindunos werkt met W2S samen op het gebied van opleidingen.

Om zich als klein maar zelfstandig bureau herkenbaar in de markt te profileren heeft Kindunos zich gevestigd in een jong industrieel monument: de Rotonde van Merkelbach te Gorinchem en bezit zij de Norma, een Groninger zeetjalk uit 1891. Sinds kort zijn wij begonnen met de herbouw van het tweede deel van het monument, het Schaftlokaal. Wij hopen de herbouw tegen het eind van het jaar te hebben afgerond.